Recept: Pasta met zalm

pasta met zalm

Pasta: ik zou het elke dag kunnen eten. Gelukkig heb ik een aantal pastarecepten die makkelijk te verteren zijn. Zoals dit gerecht. Ik maak het graag als ik weinig tijd heb, en toch snak naar iets lekkers. In minder dan een half uur tover ik het op tafel. Wist je trouwens dat zalm vol gezonde eiwitten zit? 

Ook spinazie is heel gezond. Zelf gebruik ik altijd diepvriesspinazie, omdat ik dat makkelijker verteer. Diepvriesspinazie bevat trouwens evenveel voedingswaarde als verse spinazie. Let er wel op dat er geen room is toegevoegd. Ik gebruik in het recept geen gewone room, maar light sojaroom. Daar zitten heel wat minder vetten in, en je krijgt er hetzelfde bindende effect mee.

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 8 minuten (afhankelijk van hoe lang je gekozen pasta moet koken)

Klaar in: 18 minuten

Porties: 2

Ingrediënten:

  • 300 gram diepvriesspinazie
  • 200 gram gerookte zalm
  • 100 ml light soja room
  • 200 gram ongekookte pasta (naar keuze)
  • Peper en zout

Stap voor stap

1.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2.

Warm intussen de spinazie op.

3.

Snij de gerookte zalm in reepjes

4.

Voeg de zalm toe aan de spinazie.

5.

Meng de sojaroom onder de spinazie en gerookte zalm.

6.

Meng met de pasta.

Smakelijk! 

 Nog meer zin in pasta? Check deze recepten:

Pastaschotel met lichte kaassaus

Pasta met courgette en tomaat

Pasta met witloof en zalm

Klassieke spaghetti bolognese met traag gegaarde saus