Recept: pasta met witloof en zalm
Wist je dat witloof voor 90 procent uit water bestaat? Dat maakt van witloof een supergezonde en vezelrijke groente, heel caloriearm op de koop toe. Het is een van de lichtst verteerbare groenten en dus ideaal dus als je een chronische darmziekte hebt zoals Crohn of colitis ulcerosa.
Nog een leuk weetje: elke jaar eet de Belg gemiddeld 4 kilo witloof. Geen enkel land ter wereld doet beter! Een populair gerecht is witloof met ham en kaas, maar dat valt heel zwaar. Ikzelf kies liever voor een gezonder en lichter gerecht, zoals dit recept met pasta en zalm. Tip: gebruik sojaroom light, dat is een stuk gezonder dan gewone room. Heel lekker!
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Portie: 2 personen
Klaar in: 50 minuten
Ingrediënten
- 5 stronkjes witloof
- 1 koffielepel vloeibare (lactosevrije) boter
- 250 gram ongekookte pasta naar keuze
- 200 gram gerookte zalm
- 1 koffielepel mosterd
- 150 ml sojaroom light
- Peper en zout
Stap voor stap
1.
Was het witloof en snij fijn.
2.
Stoof het aan in een koffielepel vloeibare boter. Laat ongeveer 10 minuten stoven.
3.
Kook ondertussen de pasta gaar in licht gezouten water.
4.
Snij de gerookte zalm in reepjes.
5.
Voeg de gerookte zalm toe aan het witloof.
6.
Voeg de mosterd toe en roer goed.
7.
Voeg de sojaroom light toe.
8.
Laat enkele minuten pruttelen.
9.
Serveer de pasta met de witloofsaus.
Smakelijk!