Recept: Klassieke spaghetti met bolognesesaus
Een heerlijke spaghetti bolognese is niet moeilijk om te maken, maar heeft wél tijd nodig. Als je bolognesesaus lekker lang kan laten sudderen, kan de saus goed indikken en komt de smaak helemaal tot zijn recht.
Ik gebruik filet américain omdat het minder vet is dan gehakt. Maar je kan natuurlijk ook gewoon gemengd gehakt gebruiken. Verdraag je geen look of ui? Laat ze dan weg uit het recept. Als je niet goed tegen selder kan, voeg dan extra wortelen toe.
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 2 uur
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 2 uien, fijngesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gram filet américain
- 3 teentjes look, fijngesneden
- 1 groot glas rode wijn
- 7,5 dl tomatenpassata
- 2 wortelen, in kleine blokjes gesneden
- 2 stengels selder, fijngesneden
- 3 blaadjes laurier + 3 takjes verse tijm, samengebonden
- Peper en zout
- Enkele basilicumblaadjes
- Enkele kerstomaatjes
Stap voor stap
1.
Fruit de uien glazig in 2 eetlepels olijfolie.
2.
Voeg de américain toe en bak het kruimelig.
3.
Voeg de wortelen en selder toe.
4.
Voeg de look toe en laat even meebakken.
5.
Overgiet met de rode wijn. Laat hem volledig inkoken.
6.
Voeg dan de tomatenpassata, de laurierblaadjes en de tijm toe.
7.
Breng op smaak met peper en zout. Laat minstens 2 uur zachtjes pruttelen. Roer af en toe, tot de saus goed ingedikt is.
8.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen.
9.
Verwijder de laurier en tijm vooraleer je serveert.
10.
Werk af met basilicumblaadjes en halve kerstomaatjes..
Smakelijk!
Variatietip
Maak met de spaghettisaus een ovenschotel. Doe de spaghettisaus in een ovenschotel en voeg er enkele fijngesneden gestoomde wortelen aan toe. Eindig met aardappelpuree. Strijk alles mooi glad en bestrooi het met een beetje magere geraspte kaas. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.