Onze community is er voor jou

Wij zijn mensen met Crohn of colitis ulcerosa, en hier delen we onze ervaringen. De ziekte is voor iedereen anders. Toch zijn heel veel aspecten herkenbaar. Denk maar aan de vermoeidheid, de buikpijn, de zoektocht naar het juiste dieet. Soms kan het deugd doen om te lezen dat anderen hetzelfde doorstaan als jij. Daarom bieden wij dit platform aan, waar lotgenoten en hun omgeving hun verhalen delen.

Waarom deze blog?

Omdat je jouw zoektocht niet alleen hoeft te doen. We delen onze tips & tricks om te leven met een chronische darmziekte. Onze blogs zijn een platform waarop wij authentieke verhalen brengen van mensen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa en hun omgeving.

Zo willen we dat jij als patiënt sterker staat, en dat de mensen in je omgeving begrijpen wat de ziekte precies inhoudt. Want er is nog te veel onbegrip en onwetendheid over deze ziektes.

Omdat het deugd doet te weten dat je niet alleen bent, hebben we een facebookgroep opgericht. Daar vind je andere patiënten en mensen uit hun omgeving. We delen er getuigenissen, herkenbare verhalen en tips & tricks van IBD-patiënten of zorgverleners. Deel gerust ook jouw ervaringen of vragen.

Takeda: patiëntgericht bedrijf

De blogs worden beheerd door The Fat Lady, en dat in opdracht van het farmaceutische bedrijf Takeda.

Takeda brengt commerciële producten op de markt, maar gaat verder dan alleen medische oplossingen aanreiken. In elke actie die Takeda onderneemt en elke beslissing die het bedrijf neemt, houden ze rekening met de bedrijfsfilosofie die de patiënt centraal plaatst.

Deze blog is een van die patiëntgerichte initiatieven.

Mensen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zoeken niet alleen naar medicatie, maar ook naar informatie en steun van mensen die aan dezelfde ziekte lijden. Via persoonlijke verhalen schetsen we de context van de ziekte en richten we ons minder op medische informatie. Zo proberen we het leven van IBD-patiënten en hun omgeving comfortabeler te maken.

Wat kan een patiëntenorganisatie voor jou betekenen?

Voor deze blogs werken we regelmatig samen met zowel de Vlaamse als de Waalse patiëntenverenigingen: ccv-vzw (www.ccv-vzw.be) en Crohn RCUH (www.mici.be).

In Vlaanderen kan je als Crohn- of colitispatiënt terecht bij de Crohn & colitis ulcerosa vereniging vzw (ccv-vzw). Voor Franstalige Crohn- of colitispatiënten is er de ASBL – Association Crohn-RCUH (Crohn RCUH).

Als patiëntenvereniging zetten zij zich in voor de belangen van alle patiënten met chronische inflammatoire darmziektes (IBD), zoals Crohn en colitis ulcerosa. Ze geven je meer informatie over de verschillende behandelingen, de symptomen, je rechten als patiënt. Maar ze doen veel meer dan dat: bij hen kan je terecht voor een luisterend oor, of voor een babbel met een lotgenoot.

Wij gebruiken cookies

We gebruiken cookies op deze website om bezoekers te tracken via Google Analytics. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie