Helse buikpijn

margot_driesluyten11

Ik heb geluk dat ik geen last heb van diarree. De vermoeidheid speelt me soms wel parten, maar dat valt al bij al nog mee. Ik heb vooral veel last van buikpijn. Pijn die echt ondraaglijk kan zijn, zo hevig dat ik ervan moet huilen of neerliggen in een bepaalde positie zodat het even beter is.

Pijnstillers helpen dan ook helemaal niet. Het enige dat een beetje verlossing biedt op zo’n momenten is een kersenpitkussentje op mijn buik. Van zodra die pijn voorbij is, kan ik me niet meer inbeelden hoe erg het was. Ik wil het altijd zo snel mogelijk vergeten.

Droge cracottes

De trigger van mijn buikpijn is bijna altijd voeding. Gezond en gevarieerd eten is dan ook een echte uitdaging voor mij. Ik ben nog volop aan het zoeken naar wat kan en wat niet. Ik heb ook veel last van reflux en had onlangs een maagontsteking. Dat staat los van mijn Crohn, maar het zorgt er wel voor dat ik niet goed kan eten. Vooral ‘s avonds ben ik vaak misselijk.

Mijn voeding is vandaag redelijk eentonig omdat ik buikpijn wil vermijden. Vaak bestaat mijn avondmaal uit enkele droge cracottes. In het begin waren enkel rauwe groenten een probleem, nu kan ik ook geen vlees of vis meer verdragen. Ik vind die constante zoektocht naar wat ik kan eten heel vermoeiend. Het voelt soms als een strijd met mezelf, dus ik hoop dat ik snel iets meer routine vind op dat vlak.