Ik weet nooit op voorhand waar ik last van ga hebben

maikel_driesluyten5

Van mijn arts moet ik geen specifiek dieet volgen. ‘Bepaal zelf je regime’, adviseert ze mij. Dat is jammer genoeg niet zo eenvoudig. Ik weet immers nooit op voorhand waar ik last van zal hebben.

Dat is heel vervelend. Voor mij en voor degenen die me uitnodigen voor een etentje. Als er een ingrediënt tussen zit dat ik op dat moment niet kan verdragen, laat ik mijn bord staan. ‘Hij doet geen moeite’, is dan soms wel eens de reactie.

Ik volg geen dieet, ik eet wat ik wil. Of liever, wat ik kan eten die dag. Dat kunnen ook frietjes zijn. Of andere zaken die veel patiënten niet kunnen verdragen. Omdat het zo varieert, ga ik maar heel zelden op restaurant. Ook al zou ik dat wel willen. Maar het bezorgt me te veel stress, dus laat ik het maar zo.

Tijdens een opstoot hoef ik me helemaal niet bezig te houden met eten, want dan krijg ik toch niets binnen. Dan leef ik op water en op wat ik met moeite kan eten. Bijna niets dus.