Ik kies voor duurzaam, gezond én lekker

crohn-recepten-yasmin

Ik combineer al jaren een gezond voedingspatroon met lekkere recepten. Nadat ik de diagnose van de ziekte van Crohn kreeg, moest ik nog meer op mijn voeding letten. Sindsdien ga ik er nog bewuster mee om. Ik ben elke dag bezig met eten. Op een positieve manier want ik hou van lekker eten.

Dat is ook het belangrijkste dat ik geleerd heb sinds ik ziek geworden ben. Draag zorg voor jezelf en geef je lichaam en geest tijd om zich aan te passen. Ik kies voor duurzaam, gezond en lekker en geniet elke dag ten volle. Ik probeer mezelf niet te veel te ontzeggen, want dat hou je toch niet vol.

Gek op Griekse yoghurt

Elk lichaam is anders. Wat werkt voor mij, werkt niet noodzakelijk voor iemand anders. Ik koos voor een levensstijl waarbij ik zoveel mogelijk natuurlijke voedingsstoffen tracht op te nemen. Pure ingrediënten met veel vezels, eiwitten, vitaminen en plantaardige vetten. Ik vermijd verzadigde vetten, eet gevarieerd en drink veel water. Verder eet ik verschillende kleine maaltijden in plaats van 2 of 3 grote maaltijden en ben ik gek op Griekse yoghurt. Dat doet echt wonderen voor mijn darmflora.  

Op mijn blog deel ik mijn experimenten in de keuken, zodat ik er andere mensen mee kan helpen of inspireren. Kijk ook gerust eens op mijn Facebook en Instagram-pagina.

Yasmin stelde voor ons een feestmenu samen! Ontdek het hier:

Aperitiefhapjes: Dim sum & zalmballetjes met magere tartaarsaus
Voorgerecht: Pompoensoep
Hoofdgerecht: Lamsribbetjes met rozemarijn en look, mini rode bieten met geitenkaas en honing en gele krieltjes met bieslook
Dessert: Chocolade frambozentaart