Recept: Pompoensoep met harissa en mosselen

ziekte-crohn-pompoensoep-recept-yasmin

Soep is een perfect voorgerecht; licht en toch lekker. Dit recept is bovendien heel voedzaam en lekker pikant. Smakelijk!

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 50 minuten
Porties: 4 à 6
Klaar in: 60 minuten

Ingrediënten

  • 2kg mosselen
  • Flespompoen, 1 stuk (butternut)
  • Harissa
  • Platte peterselie
  • Olijfolie
  • Honing, 1 eetlepel
  • Amandelmelk, 2 eetlepels
  • Mosselkruiden
  • Peper
  • Zout

Stap voor stap

1.

Snij de geschilde pompoen in stukken, doe deze in een ovenschaal en overgiet met olijfolie en honing. Kruid af met peper en zout, roer alles goed onder en bak de pompoen in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten op 180°.

2.

Doe de pompoen daarna in een kookpot en voeg een flinke scheut amandelmelk, water en harissa toe. Kies naar smaak hoeveel water en harissa je toevoegt. Kruid af met peper en zout en mix de soep met een staafmixer.

3.

Verhit een kookpot met een scheut olijfolie en stoof er op een hoog vuur gedurende een paar minuten de mosselen in, op smaak gebracht met de mosselkruiden. Wanneer de mosselen open gaan, zijn ze klaar. Serveer de soep met een paar mosselen en platte peterselie.

Smakelijk!