Ziekte bespreekbaar maken

colitis-positief-gevoel-feestdagen-annelies

Na mijn blogposts en het interview met Nina magazine kreeg ik veel positieve reacties. Zowel van collega’s of ouders als van verre familie. Ik twijfelde even om het interview met Nina te doen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Door ermee naar buiten te komen, wordt de ziekte meer bespreekbaar. Wie weet zijn er ouders op mijn school die ook patiënt zijn en er nu wel over durven praten?

Geen gedoe

Een bijkomend voordeel van mijn outing: geen gedoe tijdens de feestdagen. Iedereen was op de hoogte en had er alle begrip voor als ik een gerecht niet opat of als ik niet mee dronk. Op de nieuwjaarsreceptie van de familie van mijn man, kwamen sommigen me zeggen dat ze mij moedig vonden om er zo open over te praten.

Gelukkig heb ik geen last gehad van mijn darmen tijdens die periode. Geen misselijkheid of opgeblazen gevoel, heerlijk. Ik had ook wel mijn voorzorgen genomen. Zo was de fondue met gestoomde groenten in plaats van met rauwkost en heb ik weinig bubbels gedronken.