Mijn ziekte beïnvloedde mijn studiekeuze

robin_driesluyten3

Mijn gezondheidsproblemen hadden uiteraard een impact op mijn studies. Vooral in het vierde en vijfde jaar van het secundair onderwijs was ik veel afwezig. Ik heb toen zelfs 6 maanden lang de les gemist. De examens van dat semester kon ik dan ook niet meedoen. Ik heb gelukkig veel ingehaald in het tweede semester, waardoor ik samen met mijn klasgenoten overging naar het volgende jaar.

Nooit meer dan twee herexamens

Voor ik ziek werd, volgde ik economie. Door mijn persoonlijke ervaringen, kreeg ik meer interesse in een wetenschappelijke richting. Daarom koos ik voor ergotherapie in het hoger onderwijs. Eigenlijk wilde ik kinesitherapie doen, maar ik was niet zeker of ik dat zou aankunnen. De studies ergotherapie gingen heel vlot, dus besloot ik toch over te stappen naar kinesitherapie. Omdat ik zelf zoveel tijd heb doorgebracht bij de kinesist, wil ik ook mensen op die manier helpen. Tot nu toe lukt het prima, ik zit in mijn tweede jaar en heb nog nooit meer dan 2 herexamens gehad.