Yoga verhoogt mijn welbevinden

karen_driesluyten1

Voor ik ziek werd, was ik fitness- en aerobicsdocente. Ik bleef verder werken tijdens mijn behandelingen, maar dat was nefast voor mijn lichaam. Zeker de actieve sportlessen waren echt te zwaar. Omdat ik niet wilde stoppen met bewegen, ging ik op zoek naar een alternatief.

Ik was voor mijn ziekte al bezig met de beoefening van yoga, maar het is pas tijdens mijn ziekte dat ik me er ben in beginnen verdiepen met opleidingen. Uiteindelijk besloot ik om yogateacher te worden. Het gaf me energie en ik had al ervaring met lesgeven. Zelfs toen ik 14 maanden lang een stoma had, gaf ik les. Met de juiste kleding kun je veel meer dan je denkt.

Die keuze werkte voor mij want yoga is echt mijn passie. Ik kan me voorstellen dat het niet evident is om te blijven werken als je je job niet zo graag doet. Bij mij was het zelfs omgekeerd: ik had minder energie toen ik een periode thuis was om te herstellen van mijn operaties. Want dan had ik veel meer tijd om te piekeren. 

Eigen yogastudio

Ik heb heel veel aan yoga gehad op de momenten dat het slecht met mij ging. Meditatie hielp me mijn ziekte te aanvaarden. Yoga betekent voor mij veel meer dan wat oefeningen doen op een mat. Het is een levenswijze. Ik heb daarom vier jaar geleden mijn eigen yogastudio geopend. Dat was een sprong in het diepe want ik was toen nog heel ziek, maar het is uiteindelijk allemaal goed gekomen.  

Ik amuseer me echt in mijn studio. Ik merk ook dat mijn studenten me vertrouwen net omdat ik door zo’n moeilijke periode ben gegaan. Ik kan me goed verplaatsen in iemand die het moeilijk heeft. Ik denk niet dat ik ooit de stap naar een eigen yogastudio zou gezet hebben als ik niet ziek was geworden. Ook al klinkt het heel vreemd om te zeggen, op dat vlak ben ik de ziekte heel dankbaar!