Werk vinden met mijn ziekte is moeilijk

crohn-werken-astrid

Ik was aan de slag bij een bakker toen ik voor de eerste keer ziek werd. Omdat ik zo vaak afwezig was, ben ik die job kwijt geraakt. Ik heb op dat vlak nog niet zoveel geluk gehad. Een job vinden en houden is met mijn ziekte niet evident. Ik heb een tijdje in een kledingwinkel gewerkt. Dat vond ik heel leuk. Maar het valt niet te combineren met mijn ziekte: constant rondlopen is veel te vermoeiend en ik had regelmatig een ongelukje.

Ik vertel tijdens een sollicitatie altijd dat ik Crohn heb omdat ik dat niet wil verzwijgen. Maar dan zijn ze al meteen afgeschrikt. Zo werkte ik een paar maanden geleden op een school. Dat was echt perfect voor mij: leuk en afwisselend werk waarbij ik makkelijk naar het toilet kon als het moest. Maar ik was drie weken thuis wegens ziekte op het moment dat mijn contract afliep. Het werd jammer genoeg niet verlengd.

Ik wil terug werken

Iedereen toont aanvankelijk begrip voor mijn situatie, tot ik ziek word en een week of langer out ben. Ik ben nu volop op zoek naar werk. Ik ben al thuis sinds december 2016. Ik vind dat zelf enorm vervelend, ik wil graag werken. Ik wil graag terug routine in mijn leven. Het liefst zou ik een kantoorjob hebben, omdat ik dan fysiek meer kan rusten en makkelijker naar het toilet gaan.