Welkom op de patiëntendag in Bonheiden

colitis-patientendag-bonheiden-bossuyt-iris2

Op 22 april organiseert de IBD-kliniek van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden een patiëntendag voor mensen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Het doel van de dag is om de patiënten en hun omgeving te informeren over de verschillende aspecten van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De IBD-kliniek werkt hiervoor nauw samen met de patiëntenvereniging CCV-vzw.

Hoe ziet deze dag eruit?

Dr. Peter Bossuyt, gastro-enteroloog verbonden aan de IBD-kliniek: “De infosessies dit jaar gaan over medische en niet-medische behandelingen, voeding en RX onderzoeken. We streven er altijd naar om verschillende leden van het IBD-team aan bod te laten komen. Zo waren de gastro-enteroloog, IBD-verpleegkundige, huidspecialist, reumatoloog, chirurg, radioloog, … al te gast op de patiëntendag. We sluiten de dag af met een vragenronde. De focus ligt op de patiënt, dus we spreken begrijpelijke taal.”

Waarom zou ik als patiënt komen?

Dr. Bossuyt: “Op deze dag ontmoet je lotgenoten, je bent niet alleen en dat is heel belangrijk om te beseffen. Patiënten vragen vaak om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Deze patiëntendag is daar het perfecte platform voor. Daarnaast geven we uiteraard veel nuttige informatie mee. Zo gaven we al sessies over rookstop, fistels, een stoma, bloedarmoede, kanker, voeding, reizen en nieuwe therapieën. Bovendien is al die informatie wetenschappelijk onderbouwd. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar in de realiteit vinden veel patiënten moeilijk de juiste informatie. Daarom ook het expertenpanel dat de vragen van de patiënten beantwoordt tijdens de vragenronde. Ook voor de omgeving van de patiënt is deze dag nuttig. Zo krijg je als partner, familie of vriend een nog beter beeld van IBD.”

Patiëntendag IBD kliniek Bonheiden – 22/04/2017 van 14u30 tot 17u.
Adres: Imeldalaan 9, 2820 Bonheiden.
Deelnemen is gratis, maar het is verplicht om op voorhand in te schrijven. Dat kan via IBDkliniek@imelda.be of 015/50.48.68

colitis-ibd-patientendag-bossuyt-iris