Wandelen met de hond is mijn ultieme ontspanning

crohn-hond-wandelen-ontspanning-sporten-charlotte

Ik was als kind heel sportief: ik deed aan atletiek, ik turnde, … Maar ik heb sinds mijn 16 veel last van mijn rug. Die hobby’s moest ik dus al opgeven voor ik Crohn kreeg.

De enige sport die ik mag doen voor mijn rug is zwemmen, maar dat doe ik niet zo graag. En dat is ook allesbehalve ideaal als je Crohn hebt. Ik mis het sporten wel, maar ik probeer het te compenseren door veel te gaan wandelen met mijn hond Zazou. Dan vergeet ik echt alles en kan ik volledig ontspannen.  

Sparen voor Canada

We gaan jammer genoeg niet zo vaak op reis. Mijn ziekte is daar de grote boosdoener omdat ik altijd schrik heb de vakantie te verpesten. Ik ben om de een of andere reden altijd ziek als we met vakantie zijn. Waarschijnlijk de weerslag van te lang door te gaan terwijl ik eigenlijk zou moeten rusten. We gaan wel elk jaar een week naar het huisje van mijn ouders in Spanje. Ik ken de plaatselijke dokters, ik weet waar het ziekenhuis is, … Dan ben ik al meteen geruster en heb ik minder last van stress. We zouden heel graag naar Canada gaan, maar ik weet niet of dat haalbaar is.