Mijn vriend is mijn rots in de branding

crohn-vriend-rots-branding-daisy

Ik ben 7 maanden samen met mijn vriend. Hij is enorm begripvol. Echt mijn rots in de branding. Dat was in mijn vorige relatie niet altijd het geval. Ik ben lang samen geweest met mijn vorige vriend. Hij was op de hoogte van mijn ziekte, maar hij toonde niet altijd evenveel begrip. 

Hij bedoelde het niet slecht, maar hij snapte gewoon niet wat er precies in mij omging. Hij was heel energiek en zag mijn energieniveau alsmaar afnemen. Ik had het gevoel dat ik hem niet kon bijhouden. Toen onze relatie eindigde, was ik daar kapot van. Maar ik besefte vrij snel dat het waarschijnlijk beter was zo. Het leven is te kort en ik voel me maar af en toe 100%. Die momenten wil ik ten volle benutten. Ik had geen zin meer om mij slecht te voelen. Het was tijd om mijn eigen pad te volgen. En dat heb ik toen gedaan. Ik ga niet zeggen dat we uit elkaar zijn door mijn ziekte, maar het speelde wel een rol.

Hele nacht gepraat

Mijn huidige vriend ken ik nog niet zo lang. Ik heb hem meteen op onze eerste date verteld dat ik de ziekte van Crohn heb. Dat gebeurde eigenlijk allemaal heel spontaan. Ik had een zware week achter de rug en kreeg op een avond een sms met de vraag om nog iets te gaan drinken. Ik dacht nog: oké dan, snel nog eentje drinken om even te ontspannen. Maar we zijn beginnen praten en zijn daar niet mee gestopt tot 3u ’s nachts. Het was de eerste keer in mijn leven dat ik niet besefte dat ik moe was. We hebben elkaar heel ons leven verteld en dus ook dat ik ziek ben.

Het is dankzij hem dat ik ben beginnen letten op de kleine dingen in het leven: op je gemak wakker worden, tijd nemen voor een tas koffie, …Hij heeft me geleerd om mijn perfectionisme opzij te zetten en eens iets spontaan te doen. Hij is heel optimistisch, ondersteunend en zorgzaam. En dat zorgt ervoor dat ik zelf rustiger ben waardoor ik ook minder last heb van mijn ziekte.