Uitgedroogd bij de minste inspanning

colitis-sporten-jurgen

Er zijn maar enkele dingen die ik beter niet eet: melk en sommige rauwe groenten. Verder kan ik alles zonder problemen eten. Daar heb ik veel geluk mee. Andere zuivelproducten zijn oké, maar melk is een no go heb ik proefondervindelijk gemerkt.

Thuis vormt dat geen probleem, er zijn genoeg alternatieven voor koemelk. Op restaurant mag ik in principe alles eten, maar ik speel toch meestal op veilig. Ik kies enkel gerechten waarvan ik weet dat ik ze goed verdraag. Als ik eens iets nieuw wil proberen, bijvoorbeeld met veel groenten, dan doe ik eerst thuis een test . Als ik dan toch veel naar het toilet moet, ben ik thuis op mijn gemak.

Sporten

Sporten doe ik niet meer. Ik heb lang gevoetbald maar wegens een blessure aan mijn voet gaat dat niet meer. Ik ga soms fietsen en wandelen, en dan neem ik altijd genoeg water en zout mee. Omdat mijn dikke darm volledig weg is, neemt mijn lichaam veel minder zout op. Van zodra ik nog maar een beetje zweet, ben ik al uitgedroogd. En ik moet al dubbel zoveel zout innemen als iemand anders.