Uitgaan was niet aan mij besteed

crohn-studeren-werken-uitgaan-diploma-daisy

Na het secundair volgde ik de richting officemanagement aan de hogeschool. Ik had eigenlijk heel graag psychologie gestudeerd, maar ik was bang dat ik te veel ziek zou zijn. 

Ik wist toen ook niet zeker wat ik precies had, dus ik besloot op safe te spelen. Ik heb mijn studies op drie jaar af kunnen werken zonder al te veel problemen. Ik had wel last van chronische buikpijn. Maar op een bepaald punt heb ik me daarbij neergelegd.

Ik had twee keuzes: pijn hebben en niks doen of pijn hebben en proberen een diploma te behalen. Ik koos voor het laatste en moest keuzes maken. Zo ging ik in tegenstelling tot de meeste 18-jarigen niet uit. Dat was niet makkelijk, maar ik wilde een diploma en een goede job vinden en dat had ik er voor over.

Die keuze zou ik misschien nu niet meer maken. Het harde bedrijfsleven ligt mij niet echt en is ook moeilijk te combineren met mijn ziekte. Ik zou nu eerder kiezen vanuit het hart, vanuit een passie en niet enkel vanuit mijn verstand.