Thuiswerken= de hele dag het toilet voor mij alleen!

inge_driesluyten6

Ik werk normaal gezien voltijds als maatschappelijk werkster. Op dit moment heb ik deeltijds ziekteverlof. Ik hoop dat ik snel opnieuw 4/5de kan werken, maar ik vrees dat het wishful thinking is. Ik heb erg veel last van vermoeidheid en gewrichtspijn. 

Flexibele werkgever

Bij ons op het werk zijn ze erg flexibel. De regel is dat je minimaal 2 dagen per week op kantoor bent en dat je maximaal 2 dagen per week telewerkt. Tijdens de lockdown werkte iedereen thuis. Dat lukte erg goed, omdat we dat al gewoon waren. Iedereen blijft thuiswerken tot 8 juni, en zelfs daarna werkt de meerderheid thuis. Dat blijft minstens zo tot 31 augustus. Voor mij heeft thuiswerken veel voordelen. Je kan beter doorwerken dan in een open landschapsbureau en je verliest geen tijd door het verkeer. Bovendien is het toilet de hele dag helemaal van jou alleen! 

Ik snak naar rust

Maar de hele tijd thuiswerken is niet ideaal. Meetings via videocall zijn veel afstandelijker dan in het echt. En er is altijd wel iets dat niet goed verloopt, om technische redenen of door achtergrondlawaai. 

Ik heb hier ook een éénjarig peutertje rondlopen dat me voortdurend afleidt. Thuiswerken en tegelijk zorgen voor zo’n klein kind is bijna onmogelijk. Ik lees online duizenden tips, maar die gaan pas op bij kinderen die al wat zelfstandiger zijn. Drie dagen per week is mijn man thuis en zorgt hij voor ons zoontje. De andere dagen neem ik vakantie, maar dat betekent wel dat ik onbetaald verlof zal moeten nemen als de crèche sluit tijdens de zomermaanden. 

Vanaf 18 mei mag ons zoontje opnieuw naar de crèche. Dan gaat mijn man weer fulltime aan het werk. Een rustmoment zit er nog even niet in. ‘s Avonds lig ik uitgeteld in de zetel. Ik draai echt op adrenaline nu.

Achter elke hoek loert een opstoot

Ik ben niet bang om het coronavirus op te lopen. Ik ga ervan uit dat iedereen op den duur wel besmet zal (geweest) zijn. Ik hoop natuurlijk dat het bij milde symptomen blijft als het zover is. Ik ben wel heel voorzichtig en volg de maatregelen strikt omdat mijn immuunsysteem verzwakt is. Gelukkig neem ik geen zware medicatie, dus ik beschouw mezelf niet als risicopatiënt. Maar niets is zeker, achter elk hoekje kan een opstoot loeren. En wie weet heb ik dan nieuwe medicatie nodig die van mij wel een risicopatiënt zou maken.