Therapietrouw met vallen en opstaan

crohn-medicatie-charlotte

Na de diagnose kreeg ik mijn eerste orale medicatie. Een kuur die gepaard ging met minder leuke bijwerkingen. Hierdoor heb ik nu striemen over mijn volledige lichaam en sta ik op veel vakantiefoto’s met een opgezwollen hoofd. Dat vind ik nog altijd het ergste aan een opstoot.

Ik weet dat ik dan deze medicatie moet nemen maar door die bijwerkingen zit ik dan heel slecht in mijn vel. Gelukkig is het maar tijdelijk en heb ik niet te veel last van een opstoot.

Naast deze medicatie neem ik nog mijn dagelijkse medicatie en dat lukt nu goed. Dat is niet altijd zo geweest, want als het eventjes beter gaat heb ik de neiging om mijn medicatie minder regelmatig te nemen. Omdat ik heb gemerkt dat dit niet zonder gevolg is, doe ik dat niet meer. Telkens ik mijn medicatie minder regelmatig nam, kreeg ik zwaardere opstoten en moest ik opnieuw opgenomen worden. Met vallen en opstaan ben ik nu ‘therapietrouw’ zoals ze zeggen. Mijn medicatie moet ik altijd nemen besef ik, want de ziekte gaat niet weg. Ook als ik me beter voel.