Succesvol gestopt met medicatie

colitis-stoppen-medicatie-katia

Ik heb enkele maanden geleden mijn medicatie volledig stopgezet. En dat voor de eerste keer sinds mijn diagnose 22 jaar geleden. De dosissen waren niet meer volledig aangepast aan mijn huidig gewicht en aangezien de ziekte niet actief is, wilde ik proberen of ik ook zonder medicatie goed functioneer. Uiteraard onder begeleiding van mijn arts.

Het onderzoek van afgelopen week wees uit dat stoppen een goede beslissing was. De ziekte is niet actief en de medicatie moet niet heropgestart worden. Gelukkig, want ik voel me beter dan ooit!

De voordelen wegen zwaarder door dan de nadelen, maar dat betekent niet dat er geen nadelen verbonden zijn aan stoppen. Ik heb nu meer last van pijn in mijn gewrichten. Vooral bij koud en vochtig weer en dat is gezien mijn fysieke job als verpleegkundige niet evident. Twee keer per jaar een vakantie naar de zon helpt wel. Dat merk ik meteen als ik op vakantie ga naar een warmer land, zoals mijn reis naar Fuerteventura begin van dit jaar. Het mediterrane klimaat doet wonderen voor mijn gestel. Mijn lichaam en geest komen dan volledig tot rust en daar geniet ik echt met volle teugen van!