Stress en vuile frituurolie

colitis-eten-voeding-frietjes-katia

Na mijn eerste ziekenhuisopname ben ik – met uitzondering van een opstoot in 2004 – gelukkig nooit meer zo ziek geweest. Ik heb af en toe wel last, maar het is nooit zo erg dat ik niet kan gaan werken of alles moet laten vallen. Als ik elke dag enkele uren kan rusten na mijn werk en stress vermijd, dan voel ik me best prima.

Op het vlak van voeding heb ik redelijk veel geluk, in vergelijking met andere colitis ulcerosa-patiënten. Er zijn twee zaken die ik echt moet mijden: verse look en verse spinazie. Verder kan ik eigenlijk eten wat ik wil. Gelukkig, want ik ga enorm graag op restaurant. Ik ben een echte bourgondiër.

Ik ga zelfs af en toe frietjes van de frituur halen. Als ik ergens ga eten en ik heb de volgende dag last, dan weet ik dat er niet zo hygiënisch gekookt is of dat de frituurolie niet op tijd ververst werd. Maar daar hebben ‘gewone’ mensen misschien ook wel last van. Ik ben in ieder geval blij dat ik nog steeds volop kan genieten van de lekkere dingen des levens.