Stoel 30C

crohn-reizen-vliegtuig-vlucht-betty

Nooit wilde ik Crohn mijn leven laten regeren. Daarom zijn we er altijd op uit blijven trekken. Reizen was en is onze grote passie. Zo ontdekte ik vrij snel dat een warm klimaat een positieve invloed heeft op mijn ziekte en bijhorende symptomen zoals gewrichtspijn.

Ik trek al jaren regelmatig naar Tenerife, waar we vier jaar geleden een appartement kochten. Daar zit ik op mijn gemak en voel ik me goed. Maar om op een comfortabele manier te reizen met mijn ziekte, moet ik toch altijd een paar zaken regelen.

In Tenerife word ik altijd door buren of vrienden van de luchthaven afgehaald. Of ik neem een taxi. Zo vermijd ik een stressvolle rit met het openbaar vervoer. Op amper een kwartiertje rijden van de luchthaven ligt ons appartement, ook een bewuste keuze om het niet te ver te zoeken.

Verder zorg ik ervoor om voldoende medicatie mee te nemen. Net voor de vlucht neem ik Imodium in. Ook heel belangrijk is mijn zitplaats op het vliegtuig. Die bevindt zich bij voorkeur zo dicht mogelijk tegen de toiletten. Gelukkig kan ik die bij het boeken al reserveren. Stoel 30C, ik weet het ondertussen uit mijn hoofd.