Sporten is zo belangrijk

danieldebast_driesluyten17

Sport is belangrijk voor je gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Dat weet iedereen. Mijn ziekte houdt me niet tegen om te sporten, integendeel. Ik voel me er beter door, en het heeft zelfs een positieve invloed op mijn symptomen.

Ik voel me goed als ik sport. Ik heb altijd al gesport om te ontspannen. Maar nu is het een echte passie geworden. Wat ik het liefste doe, is fietsen. Dat doe ik het hele jaar door: ’s winters kruip ik op mijn mountainbike en van maart tot oktober haal ik mijn koersfiets boven.

Ondanks mijn ziekte

Vooral tijdens de periodes van remissie merk ik dat sport goed voor me is. Het heeft echt een positieve invloed op mijn symptomen. Ik vind het fantastisch om te zien hoe goed mijn lichaam reageert, ondanks mijn ziekte.

Ik heb wel geleerd om mijn inspanningen te matigen. Ik probeer zo sportief mogelijk te rijden, zonder mezelf uit te putten. Het is belangrijk dat ik goed luister naar mijn lichaam. Sporten verhoogt mijn weerstand. En dat komt mijn welzijn natuurlijk nog meer ten goede.

Ik raad iedereen aan om te sporten. Je kunt er alleen maar voordelen uit halen!