Recept: Spinaziewafels op z’n Grieks
Het is zomer en dan ga ik graag op reis, ook in mijn keuken. Deze spinaziewafels zijn een mix van hartig en zoet, met een Griekse twist. Ze zien er misschien wat vreemd uit, maar ze zijn super lekker. Probeer ze zeker eens uit!
Bereiding: 10 minuten
Porties: 12 wafeltjes
Klaar in: 10 minuten + half uurtje in de koelkast
Ingrediënten
- 400 milliliter sojamelk
- 250 gram bloem
- 4 volle handjes bladspinazie
- 3 eieren
- snufje bakpoeder
- olijfolie
Voor de garnering
- fetakaas
- komkommer
- Griekse kruiden
- honing
Stap voor stap
1.
Doe de bloem, de melk, de eieren, een snufje bakpoeder, een scheut vloeibare zoetstof en twee volle handjes bladspinazie in een hoge maatbeker en mix met een staafmixer tot een glad beslag.
2.
Doe er daarna nogmaals twee volle handjes bladspinazie bij en mix opnieuw. Zet het beslag een half uurtje in de koelkast. Snij ondertussen de komkommer in schijfjes en verbrokkel de fetakaas.
3.
Verhit het wafelijzer en strijk het in met een beetje olijfolie.
4.
Bak er de wafeltjes in en kijk regelmatig of ze hun groene kleur behouden. Wanneer ze een beetje bruin beginnen worden, haal je ze er zeker uit.
5.
Beleg de gebakken wafeltjes met schijfjes komkommer, verbrokkelde fetakaas, Griekse kruiden en honing.
Kali orexi! (Smakelijk!)