Snelle pasta met courgette en gerookte zalm

Simpele pasta met gerookte zalm en courgette

Na een drukke dag snel iets op tafel zetten dat toch gezond is, doe je in 1-2-3 met dit smaakvol pastagerechtje. Kan je vezels goed vertragen, kies dan voor volkoren pasta. Ga sowieso voor light room. Daar zitten heel wat minder vetten in dan in gewone room maar het geeft je saus toch een mooie binding. 

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 20 minuten

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram penne (volkoren als je dat kan verdragen)
  • 1 courgette
  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 ml light sojaroom
  • Sap van ½ citroen
  • Peper en zout
  • Basilicum

Stap voor stap

1.

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.

2.

Snijd de courgette in hapklare blokjes.

3.

Stoof de courgetteblokjes aan in een beetje vetstof. 

4.

Snijd ondertussen de gerookte zalm in reepjes. 

5.

Voeg de room toe als de courgetteblokjes na een paar minuten bijna gaar zijn. 

6.

Voeg de reepjes gerookte zalm toe, laat even opwarmen in de roomsaus.

7.

Verfris de saus met het citroensap toe en kruid met peper en zout.

8.

Serveer de pasta met wat fijngesnipperde basilicum. 

Smakelijk!

Disclaimer: Omdat voedingsbehoeften vrij individueel kunnen zijn, wordt sterk aanbevolen dat alle voedingsonderwerpen worden besproken met je zorgteam en/of een voedingsdeskundige of diëtist die gespecialiseerd is in IBD.

C-ANPROM/BE/IBDD/0404 – Juli 2025