Skivakantie zonder te skiën

colitis-vakantie-skieen-katia

Ik ga heel graag op reis. Als ik vrijaf neem is het om op reis te gaan. Vakantie staat voor mij gelijk aan reizen. Thuisblijven is geen optie voor mij, daarvoor kriebelt het te hard. Ik doe drie vaste reizen per jaar: een vakantie naar Tenerife waar ik een vriendin bezoek, een verre vliegvakantie en een skireis met een vaste vriendengroep. Daarnaast ga ik ook regelmatig op weekend.

Ik was vroeger een fervente skiër, maar dat gaat nu niet meer door mijn gewrichtspijn. Toch ga ik nog elk jaar op skivakantie, samen met mijn voormalige studiegenoten. Ik geniet van de rust, van de frisse berglucht en ik let op de kinderen die mee zijn. Dat is voor mij genieten.

Toch gooit mijn ziekte af en toe roet in het eten. Zoals tijdens de skivakantie van 2004. Ik had toen net last van een nieuwe opstoot. Mijn medicatie kreeg ik via lavementen omdat de bijwerkingen dan minder heftig zijn. Het nadeel was dat ik toen in de living sliep op een slaapzetel, met weinig privacy.

Aangezien ik zelf de lavementen moest toedienen net voor het slapengaan, moest ik telkens als laatste opblijven om dat te kunnen doen. Dat was uiteraard niet ideaal, maar mijn reisgenoten waren allemaal verpleegkundigen, die konden daar wel tegen. Of ik heb overwogen om de reis af te zeggen? Geen seconde!