Senne & Elise

colitis-kinderen-annelies

Het grootste geluk in mijn leven zijn mijn twee schatten van kinderen, Senne (6) en Elise (3). Mijn man Pieter en ik zijn ondertussen al 10 jaar getrouwd en al meer dan 15 jaar samen, ik zou me mijn leven zonder hen niet kunnen voorstellen.

Tijd doorbrengen met mijn gezin is mijn favoriete manier om te ontspannen en mijn ziekte even te vergeten. Ik heb het geluk gehad dat ik van mijn trouwfeest en zwangerschappen heb kunnen genieten omdat ik toen nog geen colitis had. Ik denk niet dat ik in mijn huidige toestand nog een derde kind zou willen.

De combinatie van werken en 2 kinderen opvoeden is al vermoeiend genoeg. Gelukkig zijn zowel ik als Pieter meer dan tevreden met het gezin dat we al hebben uitgebouwd, ook los van mijn ziekte zou een derde kind niet aan de orde geweest zijn.

Senne is oud genoeg om te beseffen dat ik een ziekte heb, al snapt hij uiteraard niet wat colitis precies is. Toch is hij zich heel bewust van de concrete gevolgen, zo vraagt hij altijd hoe het met mij gaat. Hij zegt dan: “Mama, mag je dat wel opeten? Ga je geen pijn hebben in je buik?”. Hij is heel lief voor mij en zal er altijd opletten dat het goed gaat met mij. Dat doet enorm deugd.