Recept: Rijstnoedels met groenten

rijstnoedels met groenten

Rijstnoedels, ook wel rijstvermicelli of mihoen genoemd, zijn licht verteerbaar én bevatten geen gluten. Ideaal dus als je glutenvrij eet. Eiernoedels bestaan uit tarwe en ei, en rijstnoedels uit rijstmeel en water. Ze zijn heel snel klaar: je hoeft ze maar een minuut of drie te koken. Ze zijn heel lekker in de wok met groenten. 

Voor dit gerecht kies je makkelijk zélf welke groenten je toevoegt. Zelf gebruik ik enkel wortels en courgettes, omdat die allebei licht verteerbaar zijn. Voeg gerust andere groenten toe als je ze goed verdraagt.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 30 minuten

Porties: 2

Klaar in: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 wortels
  • Sap van een halve limoen
  • 2 cm gember
  • 200 gram rijstnoedels
  • 200 ml kippenbouillon, vers of gemaakt met een half blokje kippenbouillon
  • 200 gram gekookte kippenreepjes
  • 2 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Peper en zout

Bereiding

1.

Schil de wortels en snijd ze in kleine blokjes.

2.

Snij de courgette in kleine blokjes.

3.

Schil de gember en snipper hem fijn.

4.

Verhit de olijfolie in een wokpan en stoof de gember ongeveer 1 minuut.

5.

Voeg de courgette en wortels toe en roerbak ongeveer 10 minuten.

6.

Voeg de kippenreepjes en kippenbouillon toe en laat 5 minuten mee garen.

7.

Laat intussen de rijstnoedels weken in kokend water gedurende een paar minuten.

8.

Breng de groenten op smaak met het limoensap, sojasaus en de ketchup. 

9.

Kruid met peper en zout en laat de wok nog twee minuten op het vuur staan.

10.

Laat de rijstnoedels uitlekken en voeg ze toe bij de groenten.

11.

Roer de wok en noedels goed door elkaar.

Smakelijk!