Recept: Zalmfilet in de oven met wortelen
Zalm zit boordevol vitamines, is een bron van omega 3 én de meeste mensen verdragen het goed. Ik maak de vis graag klaar in de oven, zoals in dit recept. Dit smaakvolle gerecht tover je in no time op tafel. Met (al dan niet lactosevrije) kruidenkaas geef je de zalm een extra twist.
Voorbereiding: 35 minuten
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
Voor de vis
- 8 eetlepels light kruidenkaas. Kies voor een lactosevrij variant zonder kruiden indien nodig.
- 400 tot 600 g zalmfilet. Zalmfilet uit de diepvries is prima.
- 12 tot 16 eetlepels paneermeel. Ook hier kan je voor een glutenvrije variant kiezen.
- peper en zout
Voor de wortelen
- 600 gram wortelen
- 1 ui. Laat deze weg indien nodig.
- 2 koffielepels vloeibare boter. Kies voor sojaboter als je lactosevrij eet.
- 1 blokje magere groentebouillon
- peper en zout
Stap voor stap
De vis
1.
Verwarm de oven voor op 180°C
2.
Bestrijk de zalm aan de bovenkant met een laag kruidenkaas van ongeveer 1 cm. Bestrooi de laag kruidenkaas met paneermeel, peper en zout.
3.
Bak de zalm gedurende 20 tot 25 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalmfilet) in het midden van de oven.
De wortelen
4.
Was de wortelen en pel de ui. Snipper de ui fijn en laat 5 minuten zachtjes stoven in de vloeibare boter. Schil de wortelen en snijd in stukjes.
5.
Voeg de wortelen toe samen met de groentebouillon en een half glas water. Laat 10 tot 15 minuten sudderen in een kookpot met deksel.
6.
Breng op smaak met peper en zout.
7.
Serveer de vis en wortelen met gekookte aardappelen of met puree
Smakelijk!