Recept: Zalmballetjes met magere tartaarsaus

ziekte-crohn-zalmballetjes-magere-tartaarsaus-yasmin

Veel gasten over de vloer tijdens de feestdagen? Dit hapje wordt door jong en oud gesmaakt.

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 45 minuten
Porties: 20 balletjes
Klaar in: 55 minuten

Ingrediënten

  • Zalmfilet, 250 gram
  • Griekse magere yoghurt, 125 gram
  • Havervlokken, 100 gram
  • Lente-ui, 4 stronkjes
  • Eieren, 1 stuk
  • Limoen, 1 stuk
  • Sjalot, 1 stuk
  • Peterselie
  • Peper
  • Zout
  • Viskruiden met dille
  • Olijfolie

Stap voor stap

1.

Snij de lente-ui in ringetjes. Doe ze in een kommetje.

2.

Versnipper de sjalot.
Doe deze ook in het kommetje samen met de magere Griekse yoghurt, het sap van 1/2 limoen, peterselie, peper en zout.
Roer alles goed door elkaar.

Dit is je magere tartaarsaus.
(laat de saus een nachtje rusten in de koelkast voor extra smaak en pittigheid)

3.

 Mix de havervlokken in de keukenrobot gedurende 30 seconden tot meel.
Doe het meel in een kom.

4.

Mix de zalmfilet fijn in de keukenrobot.
Meng dit met het havermeel, samen met het ei,
het sap van 1/2 limoen, peper, zout en viskruiden met dille.
Goed mengen en een half uur laten opstijven in de ijskast.
Doe het meel in een kom.

5.

Rol er balletjes van als het mengsel is opgesteven.
Verhit een pan met een scheut olijfolie en bak de balletje op een hoog vuur tot ze langs beide kanten goudbruin zijn.
Dek ze daarna af met een deksel en gaar ze op een laag vuur gedurende een paar minuten verder.

Smakelijk!