Recept: Wrap met gezonde eiersalade
Ik vind het heerlijk om een wrap te eten als lunch: het is eens iets anders dan een boterham. Mijn favoriete recept is een wrap met eiersalade. Ik vervang een deel van de mayonaise door yoghurt, waardoor de eiersalade gezonder is. Ik kies ook altijd voor een volkoren wrap, omdat die meer vezels bevat en langer verzadigt.
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 2 hardgekookte eieren
- 1 eetlepel (light) mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt (kan ook met lactosevrije of sojayoghurt)
- Fijngehakte peterselie
- Peper en zout
- 4 wraps
- Rucola
Stap voor stap
1.
Plet de eieren met een vork
2.
Meng de eieren, mayonaise, yoghurt en peterselie
3.
Kruid af met peper en zout
4.
Warm de wrap enkele seconden op in de microgolfoven
5.
Laat even afkoelen en besmeer met de eiersalade
6.
Werk af met enkele blaadjes rucola en rol de wrap op
7.
Snijd in 2 stukken
Smakelijk!