Recept: Worteltaart

Carrot cake

Ben je, net als ik, altijd op zoek naar een gezond tussendoortje dat ook nog eens lekker is? Dan heb ik het ideale gerecht voor jou: worteltaart. In dit recept zit geen gram suiker of vetstof. Toch smaakt hij lekker zoet, dankzij de banaan en dadels. Jawel: dadels. Die zijn rijk aan vezels, wat goed is voor je darmen.

Omdat dadels zo vezelrijk zijn, geven ze je lang een verzadigd gevoel. Ze bevatten ook heel wat belangrijke vitaminen en mineralen. Maar ze zijn natuurlijk ook gewoon heel lekker. In dit recept zijn ze ideaal als alternatief voor suiker.

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 30 minuten

Portie: 1 taart

Klaar in: 50 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 100 gram wortel
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 5 dadels
  • 50 ml magere melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Enkele druppels vanille-extract
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een kom de bloem, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder en zout.
  3. Mix in een keukenmachine de banaan, ei, dadels, melk en vanille tot een glad mengsel.
  4. Voeg dit mengsel toe aan de bloem en roer goed door elkaar.
  5. Schil en rasp de wortelen en voeg deze ook toe.
  6. Vet een springvorm in met een beetje vetstof.
  7. Vul de springvorm met het beslag.
  8. Zet de springvorm 30 minuten in de oven.
  9. Haal de worteltaart uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.

TIP: Vries porties van de worteltaart in, zo kan je er later nog van genieten.