Recept: Wortelspread
Gezond en lekker broodbeleg: dat is niet altijd zo makkelijk te vinden. Zeker als je weet dat bewerkt voedsel niet goed is voor je darmen. Klassieke charcuterie probeer ik dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Het liefst maak ik mijn beleg gewoon zelf. Dan weet ik welke ingrediënten erin zitten. Helemaal veilig voor mijn darmen. Zoals deze wortelspread.
Je kan deze wortelspread eten als broodbeleg, of op toastjes smeren en serveren als hapje.
Porties: 2
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Klaar in: 20 minuten
Ingrediënten
- 4 wortels
- 2 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels light mayonaise
- 2 koffielepels balsamicoazijn
- Peper en zout
Stap voor stap
1.
Snijd de wortelen in schijfjes.
2.
Kook of stoom de wortelen gaar.
3.
Laat de wortelen afkoelen.
4.
Mix de wortelen, ketchup, light mayonaise, balsamicoazijn, peper en zout tot een glad geheel.
Smakelijk!