Recept: Witloofsoep
Witloof is een heel feestelijke groente én de meeste mensen verteren het heel goed. Zelf voeg ik nog wat bacon toe aan de soep voor een extra feestelijke touch. Bacon komt van een ander deel van het varken dan spek, en bevat heel wat minder vetten. De smaak is wel ongeveer hetzelfde.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten.
Porties: vier
Klaar in: 40 minuten
Ingrediënten
- 700 gram witloof – hou een halve stronk apart
- Wit van 1 prei
- 2 liter kippenbouillon, vers of met een bouillonblokje
- 100 gram bacon
Stap voor stap
1.
Verwarm de oven voor op 200°C.
2.
Was en snijd het witloof en preiwit in grove stukken.
3.
Doe de groenten met de bouillon aan de kook in een grote kookpot.
4.
Laat de soep koken op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn.
5.
Versnipper ondertussen de stronk witloof die je apart hebt gehouden in fijne reepjes. Stoof aan in een eetlepel vetstof en houd apart.
6.
Leg de bacon op een bakplaat met bakpapier en bak de bacon krokant in de voorverwarmde oven.
7.
Verkruimel de bacon en houd apart.
8.
Mix de soep.
9.
Werk de soep af met de gestoofde fijngesneden witloof en de verkruimelde bacon.
Smakelijk!