Recept: vegan kaas

cheese

Lactose en zuivel is heel moeilijk te verteren door mensen met Crohn. Ook ik heb het daar moeilijk mee. Maar ik ben zo verzot op een stukje kaas. Vooral de romige varianten vind ik heerlijk. Daarom ging ik op zoek naar een plantaardig alternatief. Ga er gerust zelf creatief mee aan de slag. Voeg bijvoorbeeld extra kruiden of noten toe, als je dat kan verdragen, voor jouw persoonlijke touch. 

Bereiding: 15 minuten

Porties: 4

Klaar in: 15 minuten + een paar uurtjes opstijven

Ingrediënten

  • 125gr. hennepzaad (fijn gemixt)
  • 100gr. kokosyoghurt
  • 150ml rijstmelk
  • 100ml kokosmelk
  • 2el maïzena
  • 3tl agar agar
  • 4tl zout
  • 150ml (gesmolten) kokosolie

Stap voor stap

1.

Meng alle ingrediënten 

2.

Verwarm het mengsel op een laag vuur en laat het indikken. 

3.

Zet het mengsel een nachtje in de koelkast en klaar.

Smakelijk!