Recept: Spaanse tortilla
In Spanje staat het heel vaak op het menu: aardappeltortilla. Traditioneel bestaat het uit aardappel, ei en ui. Ik laat de ui achterwege, want mijn darmen kunnen dat niet verdragen. Ik voeg er ook groenten aan toe, lekker gezond. En baconreepjes: die bevatten heel wat minder vetten dan spekreepjes. Een heerlijk recept, vind ik zelf. Probeer maar!
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Porties: twee
Ingrediënten
- 150 gram baconreepjes
- 3 eieren
- Een scheutje halfvolle melk
- 1 grote gekookte aardappel
- ½ courgette
- 1 wortel
- Peper en zout
- Nootmuskaat
Stap voor stap
1.
Snij de gekookte aardappel in blokjes.
2.
Was en snij de courgette in blokjes.
3.
Was en rasp de wortel fijn.
4.
Klop het ei los met een beetje melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
5.
Bak de baconreepjes ongeveer 5 minuten in een beetje vetstof. Je gebruikt best een antikleefpan.
6.
Voeg het ei toe.
7.
Voeg de aardappel, courgette en wortel toe.
8.
Bak de tortilla tot het ei volledig gaar is.
9.
Zet eventueel een deksel op de pan, dan gaart de tortilla net iets sneller.
Smakelijk!
TIP: Heb je andere groenten liggen? Verwerk ze mee in de tortilla! Dit gerecht is ideaal om je restjes om te toveren in een heerlijke maaltijd.
“Ik eet de tortilla het liefst als lunch of als lichte warme maaltijd met wat stokbrood, maar je kan de tortilla ook serveren als hapje.” -Nathalie
C-ANPROM/BE/IBDD/0322