Recept: Risotto met kip en groentjes
Ik kook heel graag risotto. Het is lekker, vult goed, maar is toch niet te zwaar om te verteren.
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 25 minuten
Porties: 4
Klaar in: 30 minuten
Ingrediënten:
- 9 dl groentebouillon (blokjes)
- 50 gr boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje geperste knoflook
- 50 gr parmezaanse kaas
- 300 gr risottorijst
- 1 ½ dl droge witte wijn
- 225 gr spinazie
- 2 kipfilets
- 2 eetlepels mascarpone
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- Nootmuskaat
- Zout en peper
Stap voor stap:
1.
Verwarm de bouillon in een pannetje met water tot het kookpunt. Verhit de boter met de olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook op een matig vuur.
2.
Strooi de rijst in de pan en schep hem met een houten pollepel door het uienmengsel, zodat de korrels goed bedekt worden met een laagje vetstof. Schenk de wijn erbij en roer tot deze bijna volledig is opgenomen. Schep een lepel bouillon in de pan en roer regelmatig tot de bouillon is opgenomen.
3.
Schep telkens opnieuw een lepel bouillon in de pan en roer af en toe tot deze is opgenomen. Ga zo ca. 20 minuten door, of tot de risotto zacht en romig is.
4.
Grill ondertussen de kipfilets en snij in blokjes.
5.
Draai 5 minuten voor de risotto klaar is het vuur wat hoger en roer er de spinazie door. Draai het vuur lager zodra de risotto weer kookt. Roer er kipblokjes en mascarpone door.
6.
Haal de risotto van het vuur en voeg voor het serveren de geraspte kaas, peterselie, de geraspte nootmuskaat en zout en peper toe.