Recept: Pannenkoeken met havermout en aardbeien
Zin in een voedzaam ontbijt dat zowel snel als gezond is? Geniet van deze heerlijke havermoutpannenkoeken met zoete aardbeien. Of trakteer jezelf op een welverdiende verwennerij als tussendoortje. Aardbeien zijn van nature laag in calorieën en rijk aan vitamine C. Ze zijn het lekkerst in de lente en de vroege zomer.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten.
Porties: twee
Klaar in: 25 minuten
Ingrediënten
- 60 gram aardbeien (verse of diepvries)
- 60 gram Griekse yoghurt (0% vet yoghurt)
- 60 gram havermout
- 1 ei
- ½ theelepel bakpoeder
Stap voor stap
1.
Gebruik je aardbeien uit de diepvries? Laat ze eerst ontdooien.
2.
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een homogeen geheel.
3.
Gebruik een antikleefpan.
4.
Neem per pannenkoekje ongeveer 2 koffielepels van het beslag.
Smakelijk!
TIP: Bewaar de gebakken pannenkoeken in de diepvries voor drukke momenten.