Recept: Ovenschotel met witloof en gerookte zalm
Ovenschotels hoeven niet altijd zwaar op de maag te liggen, bewijst deze licht verteerbare ovenschotel met witloof en gerookte zalm. Een heerlijke smaakcombinatie! Ik werk deze schotel zelf graag af met wat parmezaanse kaas en pijnboompitten voor dat heerlijke korstje. Maar als je die niet kan verdragen, laat je ze gewoon weg.
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 35 minuten
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm
- 3 stronkjes witloof, in twee gesneden
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 50 ml melk
- Verse of gedroogde dille
- Peper en zout
- Nootmuskaat
- Eventueel wat parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten
Stap voor stap
1.
Verwarm de oven voor op 200°C.
2.
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water en giet ze af.
3.
Pureer de bloemkoolroosjes met de melk tot een gladde puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4.
Leg de gehalveerde witloofstronkjes in de ovenschotel. Werk af met de gerookte zalm en de bloemkoolpuree. Bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas.
5.
Laat de ovenschotel 20 minuten bakken.
6.
Garneer de ovenschotel met dille en de geroosterde pijnboompitten.
Smakelijk!
Omdat voedingsbehoeften vrij individueel kunnen zijn, wordt sterk aanbevolen dat alle voedingsonderwerpen worden besproken met je zorgteam en/of een voedingsdeskundige of diëtist die gespecialiseerd is in IBD