Recept: Ovenschotel met spinazie
Wist je dat spinazie een echte supergroente is? Eén portie bevat maar 37 kcal, maar zit wél vol mineralen en vitaminen. Je kan de groente koken, bakken, stoven of in soep verwerken. Ik maak er heel graag deze heerlijke ovenschotel mee, met kippenwit en eieren. Door de eiwitten krijg je langer een verzadigd gevoel.
Voor een ovenschotel gebruik ik het liefste diepvriesspinazie, omdat die minder snel uitdroogt. Het is ook iets makkelijker te doseren, want verse spinazie slinkt in de pot of in de pan. Let op dat je spinazie kiest zonder room!
Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 30 minuten
Porties: 2
Klaar in: 55 minuten
Ingrediënten
- 400 gram diepvriesspinazie, zonder room
- 150 gram kippenwit
- 2 eieren
- Peper en zout
- 300 ml halfvolle melk
- 3 eetlepels maïzena
- 70 gram geraspte light kaas
- Peper, zout en nootmuskaat
Stap voor stap
Voorbereiding
1.
Verwarm de oven voor op 180°C.
2.
Kook de eieren 10 minuten.
3.
Maak intussen de kaassaus.
Kaassaus
1.
Doe de melk in een pannetje en breng aan de kook.
2.
Los het maïszetmeel op in 6 eetlepels koud water en roer doorheen de melk, totdat de melk is ingedikt.
3.
Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4.
Zet het vuur uit en meng beetje bij beetje de kaas door de melk.
Ovenschotel
1.
Doe de spinazie in een ovenschotel en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2.
Pel de eieren en plet ze.
3.
Meng de eieren met drie vierde van de kaassaus.
4.
Leg een snee kippenwit op een bord. Leg in het midden van het kippenwit een beetje eiermengsel. Rol de kippenwit op.
5.
Leg het rolletje op de spinazie in de ovenschotel.
6.
Doe dit zo voor alle sneetjes kippenwit.
7.
Giet de rest van de kaassaus bovenop alle rolletjes kippenwit
8.
Zet de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven.
Smakelijk!
TIP: Je kan ook gekookte ham gebruiken i.p.v. kippenwit.