Recept: Ovenschotel met macaroni en pompoen

Ovenschotel met macaroni en pompoen

Dit gerecht is pure comfort food op een druilerige herfstdag. Met pompoen als herfstgroente in de hoofdrol. Deze variant op een klassieke macaroni met kaas is een pak lichter en beter verteerbaar dan het origineel. Pompoen is een echte winnaar in de keuken: weinig calorieën maar tjokvol vezels, en een bron van betacaroteen, kalium, vitamines A en C. 

Je kan voor dit recept eender welk gehakt gebruiken. Tip: kippengehakt bevat heel wat minder vetten dan andere gehaktsoorten.

Ter vergelijking:

Kippengehakt = 11 gram vetten

Varkensgehakt = 21 gram vetten

Je kan de ovenschotel afwerken met een beetje light geraspte kaas. Maar dat hoeft niet!

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 20 minuten in de oven

Klaar in: 45 minuten

Porties: 4

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram ongekookte macaroni
  • 400 gram pompoen
  • 100 ml halfvolle melk
  • 300 gram kippengehakt
  • Peper en zout
  • Light geraspte kaas

Stap voor stap

1.

Verwarm de oven voor op 185°C.

2.

Kook de macaroni al dente in gezouten water.

3.

Kook de pompoen gaar. Giet af en pureer de pompoen met de melk. Kruid met peper en zout.

4.

Bak het kippengehakt gaar.

5.

Meng de macaroni, het gehakt en de pompoenpuree.

6.

Doe alles in een ovenschotel en bestrooi met een beetje geraspte kaas.

7.

Zet 20 minuten in de voorgewarmde oven.

Smakelijk!