Recept: Oosterse zeevruchtensalade
Deze zeevruchtensalade at ik voor het eerst in een idyllisch restaurantje op een Thais eiland. Heerlijk. Telkens als ik dit gerecht maak, haal ik Thailand weer in huis. Alleen het chilipepertje laat ik bewust achterwege.
Voorbereiding: 1 uur uitlekken + 1 uur zeevruchten marineren
Bereiding: 20 minuten
Porties: 2
Ingrediënten
- 500 gram bevroren zeevruchten
- 4 tenen look
- 1 limoen
- 1 courgette
- 1 rode ajuin
- 1 gele paprika
- 1 handjevol verse munt
- 1 handjevol geroosterde en gezouten cashewnoten
- olijfolie
- peper
- zout met look
Stap voor stap
1.
Doe de bevroren zeevruchten in een vergiet en laat er één minuutje kokend water over stromen. Zet ze nadien een uurtje op kamertemperatuur zodat het water er goed is uitgelekt.
2.
Doe zes eetlepels olijfolie in een diep bord samen met het sap van één limoen, een handjevol versneden muntblaadjes, drie tenen geperste look, peper en zout met look.
3.
Meng alles goed door elkaar en doe de helft bij de zeevruchten. Hou de andere helft voor bij de groentjes.
4.
Laat de zeevruchten gedurende een uurtje marineren.
5.
Snij met de spiraalsnijder slingers van de courgette.
6.
Snij de paprika in stukjes en de ajuin in halve ringen.
7.
Doe de groentjes in een mengschaal en giet er een scheut olijfolie over.
8.
Kruid af met peper en zout met look en meng alle ingrediënten door elkaar.
9.
Verdeel de salade in twee diepe borden en leg er de gemarineerde zeevruchten op.
10.
Werk af met verbrokkelde geroosterde en gezouten cashewnoten.
Smakelijk!