Recept: Linguine met champignons, peterselie en citroen
Puur eten, zonder nadien in de fitness te zweten! Het sausje is gemaakt met volle Griekse yoghurt. Heb je last van lactoseproducten? Dan kun je de yoghurt vervangen door een lactosevrije variant. Kan je geen champignons verdragen? Vervang ze dan door courgettes!
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Porties: 2 personen
Klaar in: 30 minuten
Ingrediënten:
- Champignons, 500 gram / vervangen door 1 courgette als je geen champignons verdraagt
- Linguine, 300 gram
- Volle Griekse yoghurt, 125 gram
- Citroen, 1
- Verse krulpeterselie, naar smaak
- Parmezaanse kaas, optioneel
- Olijfolie
- Zwarte peper
- Zout
Stap voor stap
1.
Snij de champignons (of courgettes) in schijfjes en bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie en kruid af met zwarte peper en zout.
2.
Kook de linguine al dente en giet af in een vergiet.
3.
Doe de linguine weer in de kookpot en voeg er de gebakken champignons (of courgettes) bij.
4.
Doe hierbij de volle Griekse yoghurt, het sap van de citroen, gesneden verse krulpeterselie, een scheut olijfolie, zwarte peper en zout.
5.
Zet dit nog twee minuutjes op een laag vuurtje en roer de ingrediënten door elkaar.
6.
Serveer met Parmezaanse kaas
Geniet!