Recept: Licht verteerbare pompoensoep

lichte pompoensoep

Eigenlijk zouden we elke dag 300 gram groenten moeten eten. Dat is heel wat, zeker als je enkel groenten eet tijdens de warme maaltijd. Daarom raad ik iedereen aan te lunchen met een lekkere kom warme soep.

In de herfst eet ik het liefste pompoensoep. Pompoenen vind je dan overal. Omdat ik het een hele klus vind ze te schillen en snijden, maak ik altijd wat extra. Dat vries ik dan in voor een later moment. De soep hoef je trouwens niet per se met verse pompoen te maken: als ze uit de diepvries komt, is dat ook goed.

In het recept gebruik ik geen ajuin: mensen met Crohn en colitis kunnen die moeilijker verteren. Verdraag je wel ajuin? Voeg ze dan gerust toe!

De groenten stoof ik niet vooraf. Ik gebruik met andere woorden geen vetstoffen, en heb zo een magere soep.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 30 minuten

Porties: 4

Klaar in: 45 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 750 gram pompoen, in stukjes gesneden
  • Preiwit van 2 preien
  • Anderhalve liter kippenbouillon (verse of met een blokje)

Bereiding

1.

Snijd het wit van een prei in ringetjes.

2.

Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de prei en pompoen toe.

3.

Breng de soep terug aan de kook en zet daarna op een lager vuurtje.

4.

Kook de soep totdat de groenten gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

5.

Mix de soep totdat je een gladde soep krijgt.

Smakelijk!