Recept: Kipfilet met witloof en pompoencrème

Kipfilet met witloof en pompoencrème

Met dit smaakvolle recept zet je feest op tafel. De klassieke kroketjes vervang ik door een smeuiige pompoencrème, het sinaasappelsap geeft aan het witloof een extra touch.

Zowel witloof als pompoen zijn beide licht verteerbare groenten. Witloof is rijk aan foliumzuur, vitamine B1, vitamine C en kalium. Die verhogen je weerstand en geven je energie. Als Crohn- of colitispatiënt is het belangrijk dat je voldoende vezels eet (in tijden van remissie): witloof en pompoen zijn niet alleen mild voor je darmen, ze zitten tjokvol vezels.

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 25 minuten + 35 à 40 minuten in de oven

Porties: 4

Klaar in: 60 minuten

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 kg butternut pompoen
  • 175 gram witloof
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 3 à 4 takjes verse tijm
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ blokje kippenbouillon
  • Peper en zout

Stap voor stap

1.

Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1cm.

2.

Verwarm de oven voor op 180°C.

3.

Verdeel de pompoen over een met bakpapier bedekte bakplaat en overgiet

met de olijfolie. Kruid met peper en zout.

4.

Zet de pompoen 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

5.

Haal de pompoen uit de oven en doe deze in een hoge maatbeker. Voeg 2 à 2,5 dl water en het bouillonblokje toe.

6.

Mix alles glad en kruid met peper en zout.

7.

Bak intussen de kippenfilets.

8.

Smelt de boter in een pan en stoof het witloof in zijn geheel 3 à 4 minuten.

9.

Kruid het witloof met peper en zout en voeg 3 à 4 takjes tijm toe. Voeg de

honing toe, meng goed en laat karamelliseren. Blus met het sinaasappelsap

en laat nog 10 à 15 minuten zachtjes sudderen.

Afwerking

Verdeel de pompoencrème over de borden en leg er een kipfilet op. Serveer

er het witloof bij.

Smakelijk!