Recept: Havermoutkoekjes
Havermoutkoekjes zijn heerlijk, én je kan ze heel makkelijk zelf bakken. Perfect om bijvoorbeeld samen met de kinderen te maken. Zelf voeg ik nooit suiker toe aan dit recept. Dat maakt van deze koekjes het perfecte gezonde tussendoortje.
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 10 gram amandelen
- 1 banaan
- 50 gram havermout
- 10 gram gemalen kokos
- 15 gram rozijnen
- 10 gram vloeibare margarine
Stap voor stap
1.
Verwarm de oven voor op 180°C
2.
Hak de amandelen en de rozijnen fijn
3.
Prak de banaan fijn met een vork
4.
Meng met de amandelen, havermout, kokos, rozijnen en margarine
5.
Bedek een bakplaat met bakpapier
6.
Maak met een lepel kleine hoopjes en leg ze op de bakplaat
7.
Bak de koekjes 25 minuten in de oven
8.
Laat ze afkoelen op een rooster
Smakelijk!