Recept: Gezonde appeltaart met kaneel

gezonde appeltaart met kaneel

Ik hou van appeltaart. Van de smaak, maar ook van die heerlijke geur die uit de oven komt en je huis binnendringt. Niets ruikt lekkerder dan warme appels met kaneel! Deze appeltaart is trouwens ook nog eens gezond, want ik vervang de vetstof door appelmoes. 

De appelmoes kan je makkelijk zelf maken. Dat maakt het helemaal gezond. In principe kan je daarvoor alle appelsoorten gebruiken, maar het beste kies je een stevige, sappige zoetzure soort zoals Jonagold of Goudrenet.

Deze appeltaart eet je als tussendoortje of als ontbijt. Dan maak je de taart gewoon de avond van tevoren. Zet ze ‘s ochtends nog een vijftal minuutjes in de oven. Dan is ze niet alleen lekker warm, maar dan ruikt je huis weer heerlijk naar die warme appels. 

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 30 minuten

Porties: 2

Klaar in: 45 minuten

Ingrediënten

  • 80 gram havermout
  • 30 gram amandelmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 100 gram appelmoes zonder suiker
  • 1 appel
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • 2 theelepels bakpoeder

Stap voor stap

1.

Verwarm de oven voor op 170°C.

2.

Vet een springvorm in met een beetje boter.

3.

Doe de havermout, amandelmeel, kaneel, bakpoeder en het vanille-extract in een kom en meng.

4.

Voeg de appelmoes, boter en eieren toe. Roer het geheel goed door elkaar.

5.

Schil de appel en snijd ze in kleine stukjes. Spatel de appelstukjes door het beslag.

6.

Doe het deeg in de springvorm.

7.

Zet de taart ongeveer 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin is.

8.

Laat de taart volledig afkoelen vooraleer je ze uit de vorm haalt.

Smakelijk!