Recept: Gezonde appelbeignets

Apple,Fritters

Zo’n heerlijk knapperige appelbeignet: ik heb lang gedacht dat ik het niet kon eten. Want door mijn Crohn kan ik geen al te vet voedsel verdragen. Totdat ik besefte dat ik de beignets helemaal niet hoef te frituren. Ik bak ze nu gewoon in de pan, en dan verteer ik ze wél goed. 

Wist je trouwens dat appelbeignets een stuk gezonder zijn dan oliebollen? Ze bevatten heel wat minder calorieën. Tenminste: als je ze maakt volgens dit recept.

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten
Porties: 2 personen
Klaar in: 40 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 150 ml halfvolle of magere melk, al dan niet lactosevrij
  • 20 gram vloeibare boter, al dan niet lactosevrij
  • 1 ei
  • olie met een neutrale smaak zoals arachideolie
  • 1 stevige appel, liefst zoetzuur zoals een jonagold of Elstar

Stap voor stap

1.

Doe de bloem, melk, boter en ei in een kom.

2.

Mix goed totdat je een glad beslag zonder klonten hebt.

3.

Schil de appel en verwijder het klokhuis.

4.

Snijd de appel in schijfjes van 1 cm dik.

5.

Verhit een pan met antikleeflaag. Vet de pan in met een beetje olie; hiervoor gebruik je het best een borsteltje.

6.

Dip de appelschijfjes in het beignetbeslag en bak ze in de pan.

7.

Draai ze na enkele minuten om en bak ook deze kant.

8.

Serveer de beignets warm en bestrooi met bloemsuiker.

Smakelijk!