Recept: Gehakt met olijven en tomaten

colette-3

Een gerecht waar ik vaak naar teruggrijp bij etentjes. Het is een van mijn favoriete gerechten uit de boeken van Pascale Naessens.

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Porties: 2
Klaar in: 45 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr ontpitte olijven
  • 400 gr gehakt
  • 4 tomaten
  • 20 gr bieslook
  • 20 gr bladpeterselie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels milde mosterd
  • 1 limoen

Stap voor stap

1.

Ontvel de tomaten: snijd een ondiepe inkerving onderaan de tomaat en leg ze 1 minuut in kokend water. Het vel begint op te krullen en op die manier kun je het gemakkelijk verwijderen. Leg de ontvelde tomaten met de bolle kant naar boven in een vuurvaste schaal.

2.

Versnipper de bieslook, de bladpeterselie en hak de olijven. Meng dit onder het gehakt. Voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout. Kneed goed. Maak 4 gehaktballen en leg ze naast de tomaten.

3.

Geef de tomaten bovenaan een inkerving van 1 centimeter en stop er een takje rozemarijn in. Snijd de limoen in partjes en leg hem tussen het gehakt en de tomaten. Giet een beetje olijfolie over de tomaten en kruid ze met peper en zout.

4.

Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Strooi er vlak voor het opdienen eventueel nog wat gehakte olijven over.

Smakelijk!