Recept: Gegrilde ananas
Hou jij ook zo van de zomer? Haal alvast de zon in huis met dit tropische dessert. Ananas zit trouwens boordevol vitaminen én is helemaal niet vet. Ideaal voor mensen met Crohn, zoals ik.
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 5 minuten
Porties: 4
Klaar in: 20 minuten
Ingrediënten
- Magere Griekse yoghurt, 500 gram
- Geraspte kokos, 100 gram
- Ananas,1 stuk
- Pistachenoten
- Honing
- Vanillezoetstof
Stap voor stap
1.
Crunch de pistachenoten in een keukenrobot.
2.
Doe de yoghurt, de geraspte kokos, een scheut honing en een paar druppels vanillezoetstof in een kommetje en roer dit goed om.
3.
Snij de stengel, de schil en de onder- en bovenkant van de ananas. Snij de ananas in schijven en verwijder het middelste harde stuk.
4.
Gril de schijven ananas op een grillpan en serveer op een bordje samen met een kwak kokosyoghurt en gecrunchte pistachenoten.
Smakelijk!